Bouw nieuw complex met dienstencentrum in Oostende start binnenkort

Redactie KW

In Oostende wordt binnenkort gestart met de werken voor een nieuw appartementencomplex met dienstencentrum langs de Elisabethlaan. Gisteren heeft de OCMW raad de grond overgedragen aan de groep Sleuyter die het project zal realiseren.

Op de plaats van het vroegere opvangtehuis De Brem en het dienstencentrum De Schelpe langs de Elisabethlaan in Oostende komt een nieuw complex met een dienstencentrum van het OCMW, 124 appartementen en 176 garages.

Protest

Het project sleept al lang aan. Onder protest van de buurtbewoners werden de plannen verschillende keren aangepast. Maar ook nu nog vinden verschillende omwonenden het project te groot voor deze buurt. Het ontneemt hen hun zicht en hun privacy, zeggen ze. Ze vrezen ook voor verkeersoverlast en zien de grootkeuken die gepland is in het dienstencentrum helemaal niet zitten. Enkele omwonenden stapten naar de Raad voor vergunningsbetwistingen.

Ondertussen is één derde van de appartementen al verkocht, vooral aan Oostendenaars. Eind 2014 zou het hele project klaar moeten zijn.

Bouw nieuw complex met dienstencentrum in Oostende start binnenkort

Bekijk hier de reportage

(ND/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier