Bouw Frunpark schiet goed op

De werken aan het Frunpark in Izegem schieten goed op.
Redactie KW

In Izegem schiet de bouw van het nieuwe winkelcentrum Frunpark, op de voormalige Aurora-site, goed op. Er komen een twintigtal winkels, vooral grote ketens, goed voor 175 nieuwe jobs. De handelaars hopen dat mensen die shoppen in het Frunpark, ook naar het centrum van de stad afzakken.

De voormalige site van meubelfabriek Aurora is nu nog één grote werf, maar hier komt Frunpark. Frun is een samentrekking van Fun- en Runshopping. Twintig grote ketens zoals C&A, JBC en Prémaman openen hier een winkel van duizend vierkante meter. Het zoveelste winkelcentrum, maar het zou leefbaar moeten zijn.

“Wij spreken zowel Izegem aan, wij zien dat er hier koopkracht is, dat er hier geld zit. Maar ook Roeselare, dat met een mobiliteitsprobleem kampt op de Brugsesteenweg. Maar we willen ook mensen aantrekken vanuit Torhout. Dat lijkt niet evident, maar toch denken we dat we qua mobiliteit beter zitten dan Roeselare”, zegt Filip Dobbelaere van Frunpark.

Het gaat sowieso al niet zo goed met de economie, en nu moeten de handelaars in Izegem er ook nog een nieuw winkelcentrum in de buurt bijnemen. Maar echte verslagenheid is er niet. “Ik moet zeggen dat er toch wel een positieve sfeer heerst bij de handelaars. We gaan proberen om de mensen die naar het Frunpark gaan ook naar het centrum van Izegem te krijgen. Dat wordt dan een win-winsituatie voor iedereen”, klinkt het bij Danny Glorie van Unizo Izegem.

Frunpark zegt dat de grote winkels geen concurrentie zijn voor de handelaars in de binnenstad. Een economisch mindere periode houdt de opening in elk geval niet tegen.

“Een beetje crisis betekent niet dat we daarom geen winkelcentrum kunnen opstarten. Ik zeg altijd: niets doen is stilstaan en achteruit gaan. We moeten ons wapenen, nieuw winkelcomplex, nieuwe economie, en ook mensen tewerk stellen die het vandaag iets moeilijker hebben in de crisis, zoals laaggeschoolden. Zij kunnen hier perfect aan de slag: rekken aanvullen, toelevering enzovoort”, zegt Filip Dobbelaere.

In het nieuwe complex kunnen wellicht 175 mensen aan de slag. Eind mei wordt de eerste winkel opgeleverd. Het Frunpark wil eind augustus officieel de deuren openen. Het shoppingcentrum kost twintig miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier