Bouw eerste West-Vlaamse Boeddhistische tempel laat op zich wachten

Redactie KW

Een koppel uit Loker wil de eerste Boeddhistische tempel in West-Vlaanderen bouwen. Maar het vinden van een geschikte rustige locatie blijkt niet gemakkelijk en dat terwijl de container met originele spullen uit Tibet om de tempel in te richten al is toegekomen. Het grootste Boeddhabeeld houdt voorlopig dan maar de wacht aan hun woning.

Een container van negentig kubieke meter volgestouwd met boeddhistische spullen uit Tibet moest ergens geleegd worden. En dus staat het huis van Filip en Ann uit Loker nu vol spullen. Bedoeling was dat hun Boeddhistische tempel waar ze al zo lang van dromen af zou zijn, maar een geschikte locatie vinden is moeilijk.

Stilte

“Je kan op een industriezone een loods huren en inrichten als tempel, maar mediteren naast een fabriek dat gaat niet”, zegt Filip Vandelanotte. “We moeten vooral stilte hebben. We hebben in Klerken een optie op bouwgrond om een nieuwe tempel te bouwen, maar het is ver van de autosnelweg en je moet weten dat de mensen ook van Kortrijk komen”, klinkt het.

Een deel van de beelden verhuisden Filip en Ann intussen naar hun meditatieruimte en bijhorende winkel met Oosterse spullen in Ieper. Maar het koppel sluit de winkel binnenkort omdat het haaks staat op hun spirituele levenswijze.

boeddhabeeld

De tempel willen ze financieren met de opbrengst van hun woning en hopelijk vinden ze snel een plek, want binnenkort arriveert een tweede container met een boeddhabeeld van zeven meter. (KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier