Bourgeois blijft Vlaams minister na verkiezingen

Redactie KW

Hoewel Vlaams minister Geert Bourgeois de West-Vlaamse Kamerlijst voor N-VA zal trekken, verlaat hij de Vlaamse regering niet. Dat heeft hij vrijdag gezegd in een gesprek met Vlaams minister-president Kris Peeters.

Belofte

Voor Peeters is het vooral belangrijk dat de Vlaamse regering doorwerkt. “Alle ministers hebben zich geëngageerd om zich prioritair bezig te houden met hun ministerfunctie en met het voortwerken van de Vlaamse regering”, aldus Peeters. Peeters herinnert er ook aan dat alle ministers vorige week al hun belofte hebben herhaald hun mandaat als Vlaams minister uit te doen. Peeters had er bij zijn Vlaamse excellenties ook op aangedrongen geen prominente rol te spelen in de campagne.

Geen prominente rol

Bourgeois legt die oproep van Peeters om geen prominente rol te spelen naast zich neer en trekt de kamerlijst in West-Vlaanderen. Maar hij laat wel weten dat hij hoe dan ook niet van plan is om zijn zetel op te nemen als hij verkozen wordt. “Hij heeft inderdaad bevestigd dat het niet zijn bedoeling is om de Vlaamse regering te verlaten”, aldus nog Peeters.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier