Boudewijn Seapark krijgt nieuwe milieuvergunning

Redactie KW

De deputatie verleent een milieuvergunning aan Boudewijn Seapark voor het verder exploiteren van het pret- en dierenpark met dolfinarium voor 20 jaar.

Daarmee volgt de deputatie het advies van de Provinciale Milieuvergunningscommissie, dat unaniem gunstig was. Toch worden een aantal beperkingen en randvoorwaarden voorzien zodat aan alle geldende milieunormen wordt voldaan. Zo gaf de deputatie het bedrijf nog 2 jaar de tijd om een alternatief te zoeken voor het oppompen van grondwater. Omdat de bioscoopzaal niet voldoet aan de Vlarem II-normen werd geen nieuwe vergunning afgeleverd voor het gebruik ervan. In andere zalen moet het aantal toeschouwers beperkt blijven zodat de veiligheid gegarandeerd blijft.

Buurt

Uit de diverse adviezen en uit de reacties van buurtbewoners bleek ook een bezorgdheid over de impact van het park op de buurt. In de milieuvergunning wordt voorzien dat de huidige openingsuren en -dagen niet mogen uitgebreid worden. Het park wordt ook opgelegd om bijkomende geluidsmetingen uit te voeren.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier