Boudewijn Seapark breekt reuzenrad af

Redactie KW

Het bekende reuzenrad van Boudewijn Seapark, dat je al van ver ziet als je Brugge nadert, wordt afgebroken. Het grote rad lijdt onder metaalmoeheid en de onderhoudswerken zijn zo duur dat de directie van het park heeft beslist om het rad te verkopen.

Over een maand start het nieuwe seizoen voor het Brugse pretpark, dat ook z’n 50ste verjaardag viert. Het reuzenrad van Boudewijn Seapark is na 25 jaar dienst, afgebroken.

Het rad was 25 meter hoog, en bood een ruim zicht op het park zelf, en de torens van Brugge. In de jaren ’80 kocht de directie de attractie voor toen 500.000 Belgische franken, nu kost een onderhoudsbeurt 70.000 euro.

Het rad wordt niet vervangen. Dit jaar viert Boudewijn Seapark z’n 50ste verjaardag, en het pretpark zet nog meer in op de zeezoogdieren.

Het zijn Nederlandse foorkramers die het rad in Brugge afbreken, om het op te knappen en later als reizende attractie op te zetten. En zo verdwijnt het laatste vaste reuzenrad in onze provincie, en een van de laatste in ons land.

(MD/ABO)

Boudewijn Seapark breekt reuzenrad af

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier