Boss Paints uit Beveren-Leie is kmo-laureaat

Redactie KW

Boss Paints is in Brussel uitgeroepen tot kmo-laureaat van het jaar. De award is een initiatief van Unizo en haar partners KBC, Electrabel en Base. De jury loofde naast het ondernemerslef van ceo Toon Bossuyt ook nog zijn bescheiden maar uitdagende visie.

Boss Paints is een ontwerper, producent en verdeler van verf. Het bedrijf heeft een eigen distributienetwerk via zijn Colora-winkels. Sinds kort zijn er ook Colora-winkels in Nederland en volgend jaar wil Toon Bossuyt ook in Noord-Frankrijk van start gaan. Boss Paints is een familiebedrijf waarvan 19 familieleden aandeelhouder zijn. Toch slaagt de onderneming erin om de neuzen in dezelfde richting te krijgen, een transparant beleid te voeren tegenover de medewerkers en om te concurreren met wereldspelers op de verfmarkt.

Enthousiasme

Het juryrapport prijst bij Boss Paints en Toon Bossuyt ook nog het enthousiasme waarmee de man de onderneming leidt, de samenwerking met de personeelsleden, het artisanale karakter dat overeind bleef en de sprong naar het buitenland. Behalve de award – een Hermesbeeld – krijgt Boss Paints ook nog een cheque van 7.500 euro waarmee een personeelsevent moet worden georganiseerd. De onderneming krijgt ook nog een bedrijfsfilm aangeboden en de kans om deel te nemen aan een internationale bedrijvenwedstrijd.

(JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier