Bosmolens Ommegang in Izegem met Belgian Asociality

Belgian Asociality blijft een naam als een klok. De tournee voor hun 25ste verjaardag stopt ook in de feesttent op het Ter Beursplein. (GF)
Redactie KW

Bosmolens Ommegang vindt dit jaar plaats van vrijdag 25 tot en met maandag 28 juli en houdt vast aan dezelfde ingrediënten.

Bosmolens Ommegang verloopt via het bekende stramien, maar misschien toch even aanstippen wat er dit jaar net anders is. Voor kinderen en jongeren wordt nu ook een danstalentwedstrijd georganiseerd. “Net als in de playbackwedstrijd wordt er ook gewerkt met een categorie van 4 tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 16 jaar. Kinderen kunnen ook aan beide wedstrijden deelnemen.”

De wielerwedstrijd voor juniores op maandag wordt iets ingekort. De Driedaagse van de Bosmolens eindigt dus met een wedstrijd van 99 kilometer. Op zaterdag en zondag malen de elite zonder contract en beloften hun rondjes rond de toren van de H. Familiekerk.

Tiende stratenloop

Op vrijdag wordt er van start gegaan met een namiddag voor de 55-plussers en de Hak-groentenkaarting. De Bosmolens Stratenloop is ondertussen aan de tiende editie toe.

Op vrijdagavond kun je ook lekker uit de bol gaan op stevige muziek. Dit jaar opent King Hiss met Izegemnaar Jan Coudron. De hoofdact is weggelegd voor Belgian Asociality. De Nederlandstalige punkband brak 25 jaar geleden door. Dj Class (Klaas Beheydt) sluit de avond opnieuw af.

Zaterdag 26 juli is er in de namiddag de tekenwedstrijd. Vervolgens is er een optreden van Blitz, ‘het leukste kidspopduo’. ‘s Avonds komt Level Six optreden.

Willy Sommers

De zondagmiddag kun je aanschuiven voor de barbecue en visschotel. In de namiddag is er voor de kinderen dus de playback- en danstalentwedstrijd. En ook de volwassenen slaan voor de derde keer aan het playbacken.

Op maandagavond is er de prijsuitreiking van de fotozoektocht. Inschrijven kan vanaf 27 juni. De maandagavond staat sinds enkele jaren in het teken van de Vlaamse schlager. Dit keer strikten de organisatoren twee klinkende namen. Izegemnaar Michael Lanzo en Willy Sommers.

(WVS-GF)

www.feestcomiteitbosmolens.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier