Boscorock jongste slachtoffer van subsidiepolitiek Kortrijk

Redactie KW

Het Kortrijkse festival Boscorock stopt ermee. De veertiende editie van het festival was meteen ook de laatste. De organisatoren lijden onder de economische crisis maar wijzen ook de gemeentepolitiek met de vinger. Toch zijn er al plannen voor een nieuw project.

Dudstock in 2007, het Rock & Blues Festival in Harelbeke in 2009, Sinxen Vlas Vegas dit jaar en nu ook Boscorock. Al deze kleine festivals zagen zich genoodzaakt om er de brui aan te geven. Boscorock lijdt onder de economische malaise waarbij bedrijven steeds vaker afhaken, wat nefast is voor kleine en middelgrote festivals, zeker gezien de hoge artiestengages.

Maar Boscorock wijst ook de vinger naar de gemeentepolitiek. “We zijn nooit gesubsidieerd geweest”, duidt Wannes Haemers. “Jullie doen het al zo lang zonder ons, was steeds het argument van Kortrijk. Nu slagen we niet meer in ons opzet om jonge muzikanten een podium te geven en geld te genereren voor een goed doel. Kortrijk wil steeds nieuwe wegen bewandelen, maar vergeet dat er al projecten bestaan die steun nodig hebben.”

Boscorock wil echter met enkele partners die in hetzelfde schuitje zitten iets nieuw oprichten. “Niet zozeer als manifest, maar het zou wel mooi zijn als we samen aan een nieuw project kunnen beginnen. We willen toch zorgen voor een ommekeer in de toekomstige politiek ten aanzien van kleinschalige initiatieven.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier