Boring van leiding onder Leie is gestart

In Harelbeke is een aannemer begonnen met het boren van een leiding onder de Leie.
Redactie KW

In Harelbeke is een aannemer begonnen met het boren van een leiding onder de Leie. Nutsmaatschappij Infrax wil haar gas-, water- en elektriciteitsleidingen ondergronds brengen. De buizen hangen nu nog onder de brug, maar die wordt over enkele jaren verhoogd. Door de werkzaamheden moet het verkeer omrijden.

“De eerste leiding die we nu gaan boren is een hogedruk gasleiding. Dat is een leiding die zorgt voor de bevoorrading van Harelbeke en omstreken, en dat is een leiding die kan gaan tot een druk van 5 bar”, zegt Joost Cuvelier van Infrax.

De aannemer is vanmiddag begonnen met boren, over precies een week zou de buis onder de Leie worden getrokken. Die vervangt de leidingen die nu nog onder de brug hangen.

Voor de werkzaamheden zijn de grote middelen bovengehaald. Van het type boor dat gebruikt wordt, zijn er maar vijf in ons land. Kort na Nieuwjaar wordt evenwijdig met de eerste buis een nieuwe leiding voorzien, voor gas onder lage druk en water. In een later stadium volgt nog een derde boring. Door de werkzaamheden moet het verkeer naar de Brugse Steenweg omrijden. Infrax houdt de handelaars en omwonenden geregeld op de hoogte over de evolutie van de werken. De eerste twee boringen samen kosten 400.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier