Borden voor kampeerwagens moeten sneller komen

Redactie KW

De invoering van nieuwe verkeersborden die aangeven waar kampeerauto’s mogen parkeren en overnachten, moet sneller gebeuren dan 2011. Daarom dient Vlaams parlementslid Patrick De Klerck uit Blankenberge een resolutie in. “Vooral aan de Kust zal de nieuwe regeling de gemeentebesturen helpen om de zwerfwagens naar daartoe voorziene plaatsen te leiden”, zegt De Klerck. De kampeersector aan de Kust wacht volgens De Klerck met investeringen in uitgeruste overnachtingsplaatsen tot de nieuwe wet er is.

Op dit moment zijn in België circa 35.000 kampeerauto’s ingeschreven bij de FOD Mobiliteit. “De stijging van het aantal kampeerauto’s in binnen- en buitenland veroorzaakt groeipijnen. Er zijn discussies rond de plaats waar deze voertuigen mogen parkeren. Daarnaast is er de vaststelling dat er nog te weinig vergunde overnachtingsplaatsen zijn.”

Volgens De Klerck heeft Vlaams minister-president Kris Peeters op 6 januari een brief geschreven naar staatssecretaris Etienne Schouppe met de vraag om de federale wegcode spoedig te wijzigen en twee nieuwe verkeersborden te introduceren. Initieel zou dat in 2011 gebeuren maar volgens Peeters moet het sneller kunnen. De gemeenten kunnen dan hun parkeerbeleid voor kampeerauto’s aanpassen.

Peeters liet intussen onderzoeken waar er nog bijkomende parkeerplaatsen voor kampeerauto’s moeten komen. Hij liet ook studiewerk verrichten over de problematiek van de inwoners die als enig voertuig een kampeerauto hebben en over het beboeten van buitenlandse chauffeurs. Volgens Patrick De Klerck wachten de kampeerbedrijven aan de Kust met investeringen voor kampeerauto’s tot de wetgeving gebruikers verplicht om op vergunde plaatsen te parkeren en te overnachten en tot het politieoptreden is geregeld. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier