Boottochten met zeegids worden nieuwe toeristische attractie

In Oostende zijn 40 gidsen in opleiding om zeegids te worden.
Redactie KW

Het lijkt erop dat onze kust er een nieuwe toeristische attractie bij heeft. Want Oostende zal boottochten naar de windmolens op de Thorntonbank organiseren. 30 mensen volgen een opleiding tot zeegids. Na weken opleiding vaarden de zeegidsen met het schip Albatros naar de eerste zes turbines in zee. Bedoeling is dat ze de tocht binnenkort geregeld zelf met groepen toeristen zullen maken.

Het windmolenpark bijna 30 kilometer in zee op de Thorntonbank is een wereldprimeur. Dit economisch en ecologisch project zou dan ook wel eens een nieuwe toeristische attractie kunnen worden. 30 mensen volgen een zeegids-opleiding om toeristen op zee te begeleiden tijdens excursies naar het windmolenpark.

De windmolens zijn natuurlijk de blikvangers. Maar de gidsen willen tijdens de boottocht van zes uur ook vertellen over de Noordzee als natuurgebied en als transportzone. Heel wat stadsgidsen van gidsenkring Lange Nelle volgen de cursus. Als afsluiter van hun opleiding vaarden ze zelf naar de Thorntonbank. Nu nog wat studeren, en dan kunnen ze zelf met groepen toeristen de zee op. De stad Oostende verwacht dat de gidsbeurten op zee een succes zullen worden.

De rederij Franlis organiseert al 45 jaar korte zeeëxcursies en is klaar voor deze nieuwe tochten. Franlis heeft nu drie schepen voor zeetoeristen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier