Bootsman Jonsonkazerne in Oostende ruimt plaats voor woonproject

Redactie KW

Begin volgend jaar wordt een groot deel van de oude Bootsman Jonsonkazerne aan het Hazegras in Oostende gesloopt. De stad wil er een woonproject realiseren voor ruim driehonderd nieuwe bewoners. De stad is nu al zestien jaar bezig met de realisatie van het inbreidingsproject. De oude kazerne is dan ook midden in de stad gelegen en er komen 130 woningen en appartementen.

Dit deel van de Oude Oostendse marinekazerne Bootsman Jonson staat al jaren te verkommeren. Het is een unieke site waarop de stad al decennialang wil bouwen. Ondanks de jarenlang aanslepende onderhandelingen is Oostende nu vast van plan hier een uitzonderlijk woonproject van te maken. Het moet vooral jonge Oostendenaars toelaten om in het centrum van de stad te wonen. Bootsman Jonson zal dus niet zomaar voor iedereen zijn.

Prijzen

Voor een appartement met twee slaapkamers van 80 vierkante meter betaal je hier vanaf 2015 120.000 euro en voor één met drie slaapkamers liggen prijzen vast op 140.000 euro. Tegen 2015 kunnen hier ruim 300 mensen hier wonen.

Bootsman Jonsonkazerne in Oostende ruimt plaats voor woonproject

Bekijk hier de reportage

(BS/SK)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier