Boot Collective Spirit vergezelt wandelaars tussen Bray-Dunes en De Panne

Redactie KW

Zaterdag omstreeks 10.30 uur zette een groep van een 100-tal wandelaars op het strand van Bray-Dunes koers naar De Panne. Ze werden begeleid van een zeilboot op trailer. Op deze zeilboot staan allerlei teksten en tekeningen die de inwoners erop aangebracht hebben.

In zee werd de tocht begeleid door een twintigtal sportievelingen die al wadend met peddel de groep op het strand volgden. “De bedoeling is om de verschillende verenigingen van Bray-Dunes en De Panne te laten kennismaken met elkaars activiteiten over de landsgrens heen”, zegt John Vermote, jeugdconsulent De Panne. “Dit is een eerste start. De begeleidende zeilboot symboliseert de verbondenheid van de bevolking over de landsgrenzen heen.”

Op afgesproken plaatsen houdt de boot en de groep wandelaars halt om te luisteren naar gedichten of kunnen de wandelaars deelnemen aan enkele sportieve en artistieke activiteiten. Omstreeks 16 uur bereikt de groep De Panne waar er onder meer een artistieke voorstelling plaatsvindt over het project. Er is een woordje van de burgemeester gepland en een receptie met opening van een tentoonstelling op de Esplanade Collective Spirit.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier