Boorddocumenten van voertuigen van Franse merken zijn in trek bij dieven

Redactie KW

In de Politiezone Mira (Waregem, Zwevegem, Spiere-Helkijn, Avelgem, Anzegem) zijn er de voorbije weken meerdere inbraken gepleegd in voertuigen waarbij de boorddocumenten gestolen werden. De inbraken werden vooral gepleegd in voertuigen van het merk Peugeot en Citroën, beiden Franse automerken. Wellicht worden deze inbraken gepleegd door personen uit Frankrijk.

“Met de boorddocumenten kan men immers in Frankrijk een fictief voertuig inschrijven en verzekeren tegen diefstal. Vervolgens doet men aangifte van diefstal van het voertuig en ontvangt men van de verzekeringsmaatschappij de tegenwaarde van het voertuig”, zegt de politie. In andere gevallen wordt met de boorddocumenten een dubbel van de sleutel aangevraagd. Enkele weken nadien komt men dan terug en steelt men het voertuig.

De politie adviseert om de boorddocumenten van de voertuigen die buiten overnachten niet in het voertuig achter te laten. Bent u al het slachtoffer geweest van gestolen boorddocumenten? Verzeker er u dan van dat u uw voertuig voldoende beveiligd achterlaat (alarm, stuurstang, brandstofonderbreker, wielklem….)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier