Bonden voeren actie aan Beaulieu Center

Redactie KW

In het sociaal conflict rond de herstructurering binnen de textielgroep Beaulieu hebben de vakbonden woensdagmorgen hun actieterrein verlegd naar het Beaulieu Center in Waregem, het administratief hoofdkantoor van de groep. Ook eind vorige week werd daar al actie gevoerd.

De vakbonden proberen er de 150 ingeschreven bedienden te ontmoedigen om aan het werk te gaan. Net zoals tijdens de acties van de voorbije dagen, verwachten de vakbonden straks opnieuw de komst van een deurwaarder, met een beschikking van de kortgedingrechter om hen te dwingen de werkwilligen toe te laten in het bedrijf.

De bonden zullen bij z’n aankomst onmiddellijk hun actie opschorten, zodat de werkwillige bedienden aan de slag kunnen en de deurwaarder de beschikking van de kortgedingrechter niet kan betekenen. Op die manier vermijden de bonden dat de opgelegde dwangsom van kracht wordt. Die bedraagt 1.000 euro per dag per werkwillige die de toegang tot het bedrijf wordt ontzegd.

Bij Beaulieu staan zowat 400 banen op de tocht in Wielsbeke en Ninove. De bonden voeren actie omdat de directie niet wil ingaan op hun vraag tot vervroegd brugpensioen op 52. De bonden vinden de voorgestelde anciënniteitspremie van 150 euro per dienstjaar ook veel te mager. Ze wijzen er in dat verband op dat de Beaulieu International Group vorig jaar ruim 20 miljoen euro zuivere winst heeft gemaakt.

Volgens de vakbonden verdraait de Beaulieu International Group al enkele dagen de communicatie in het conflict. Zo beweert de directie dat de vakbonden slechts aan de onderhandelingstafel willen komen als hun eis wordt ingewilligd voor vervroegd brugpensioen op 52 jaar. De bonden willen echter naar eigen zeggen alleen aan de onderhandelingstafel als de directies garanties geeft over de bespreekbaarheid van het vervroegd brugpensioen op 52 jaar. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier