Bommenvrij in Beaufort04

Redactie KW

Het beschermde monument Bommenvrij, een van de enige gebouwen in Nieuwpoort die beide wereldoorlogen overleefden, krijgt een belangrijke plaats in de vierde editie van het ku(n)stevent Beaufort

“We hebben een principieel akkoord met de vzw Ku(n)st, de organisator van Beaufort om van het Bommenvrij in de Schoolstraat hét item van de volgende editie te maken.” Schepen van cultuur Geert Vanden Broucke (CD&V) stelt dat het stadsbestuur binnen onafzienbare tijd zal starten met dringende en noodzakelijke consolidatiewerken aan het in 1994 beschermd, maar vervallen erfgoed, een voormalig munitiedepot dat als bij wonder beide wereldoorlogen overleefde.

Geert Vanden Broucke licht eveneens een ander initiatief toe waaraan Nieuwpoort medewerking wil verlenen. “Het gaat om een gezamenlijk kunstproject in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en waaraan ook Frankrijk en Groot-Brittannië deelnemen. Het is de bedoeling dat in workshops niet minder dan een half miljoen beeldjes worden gemaakt, die samen op een groot veld worden geplaatst. Bommenvrij zou zich uitstekend lenen om er workshops in te richten waar de beeldjes gemaakt worden.”

Het is de bedoeling om in het Bommenvrij eveneens de kunstacademie in onder te brengen en eveneens voorzieningen voor volwassenenonderwijs.

(DVL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 25 februari 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier