Bommen en obussen onder toekomstige golf Ter Hille

02/10/09 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:38

Bron: Kw

OOSTDUINKERKEOp de site Ter Hille in Oostduinkerke, waar de gemeente Koksijde in de toekomst het golfterrein Ter Hille wil realiseren, zijn deze week archeologische opgravingen gestart. De archeologen hopen er sporen te vinden van nederzettingen uit de middeleeuwen. Ze moesten daarmee echter wachten tot ontmijners de sites op achtergebleven munitie hadden onderzocht. Net op de bewuste locaties haalde een gespecialiseerde Britse firma de voorbije weken effectief obussen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog boven.

Ter Hille in Oostduinkerke. Op de plaats waar de gemeente Koksijde in de toekomst een golfterrein wil realiseren, onderzoeken ontmijners van de Britse firma Bactec in samenwerking met de firma Braet uit Nieuwpoort de laatste vierkante meters grond op resten van munitie uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Waarschuwingsbordjes met 'Ontploffingsgevaar' maken duidelijk dat het hier bittere ernst is. Intussen staan de archeologen van de firma Monument nv en de Koksijdse gemeentearcheoloog Alexander Lehouck te springen om op het domein vier hectaren afgebakende zones te onderzoeken. Best dat ze daar toch even mee gewacht hebben, want de Britse firma haalde net buiten de archeologische zones zes grote obussen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog boven. De springtuigen werden meegenomen door Dovo.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!