Bommelding bij Roularta was loos alarm, gebouw is vrijgegeven (Update)

Redactie KW

Dinsdagmorgen omstreeks 9u30 heeft de receptioniste van Roularta in Roeselare een telefoontje gekregen van een Franssprekende man die zei dat er een bom zou ontploffen. De politie van de zone RIHO heeft daarop alle gebouwen van de uitgeversgroep laten ontruimen. Intussen blijkt dat het om loos alarm ging.

De ruim 750 personeelsleden werden tijdelijk opgevangen in het nabijgelegen cultuurcentrum De Spil en het Spillebad. Alle drukpersen werden stilgelegd. Of dat gevolgen heeft voor de verdeling van bepaalde kranten of tijdschriften deze week, is nog niet duidelijk.

Omdat bij de bommelding niet werd gespecificeerd in welk gebouw mogelijk een bom lag, werd besloten om naast de hoofdzetel in Roeselare ook de vestigingen in Haren en Zellik te ontruimen.

De federale politie heeft de gebouwen intussen met speurhonden doorzocht. Er is niets gevonden. het complex in Roeselare is intussen vrijgegegen.

Intussen is de federale recherche in opdracht van het Kortrijkse parket met een onderzoek gestart. Maar voorlopig werd de bommelder nog niet gevat.

Alle persen lagen gedurende meer dan 2 uur stil, maar dat heeft niet belet dat bijvoorbeeld Knack op tijd bij de distributiediensten is geraakt en morgen dus op tijd in de winkel en bij de abonnees op de bus zal arriveren.

Meer over dit onderwerp in de Krant van West-Vlaanderen.

Of klik op VIDEO!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier