Bomen op parking Lange Munte in Kortrijk moeten plaatsmaken voor nieuwe exemplaren.

Redactie KW

De partij Groen! vraagt om het kappen van bomen op de parking van Sportcampus Lange Munte in Kortrijk meteen stop te zetten. Een aannemer is er bezig om alle bomen te rooien. De stad reageerde intussen door te zeggen dat nieuwe bomen zullen worden aangeplant.

Naar verluidt zou de bomenkap 40 extra parkeerplaatsen moeten opleveren. En meer open ruimte zou ook het veiligheidsgevoel verhogen. Groen! neemt echter geen vrede met die uitleg en vraagt om onmiddellijk te stoppen met het rooien van de bomen. De partij voert aan dat de beschikbare parking sowieso nooit vol staat en dat 40 extra plaatsen niet nodig zijn. Bovendien voerden enkele leden van Groen! zelf een buurtonderzoek uit en zij hoorden geen klachten over onveiligheid.

De stad reageerde intussen door te zeggen dat de huidige bomen te oud en te verwilderd zijn. Ze moeten plaats maken voor parking die zowel door bezoekers van het nieuwe crematorium en de sportcampus gebruikt kan worden. In plaats van de oude bomen, zullen er nieuwe worden geplant. En er komt ook nieuwe en betere verlichting rond de parking.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier