Bomen in de weg van zonnepanelen bezorgen snoeiers werk

Redactie KW

Zonnepanelen en een boomvriendelijke tuin zijn dikwijls moeilijk te combineren. Vooral in het najaar staat de zon laag en dat heeft een belangrijke uitwerking op de opbrengst van zonnecollectoren. Vandaar dat in deze tijd van het jaar heel wat eigenaars van zonnepanelen een beroep doen op een professionele snoeier om hun bomen te rooien. Voor de bomensnoeiers is het dikwijls kiezen tussen de wensen van de klant en het welzijn van de boom.

Eigenaars van zonnepanelen kunnen daarover meespreken. De bomen werpen hun schaduw op het dak en dat zorgt voor minder rendement van de panelen. In deze tijd van het jaar wanneer de zon laag staat is die overschaduwing het sterkst. Isabel Daenekynt heeft sinds juni zonnepanelen en nu staat er een 40 jarige Amerikaanse vogelkers in de weg.

Het probleem doet zich vooral voor in oudere tuinen. Bij de aanleg van nieuwe tuinen worden planten gezet die nooit in de weg zullen staan van de zonnecollectoren. De afgelopen maanden steeg het aantal zonnepanelen geweldig en dat succes maakt dat boomsnoeierers de handen vol hebben.

(LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier