Bombardier tekent contract met Siemens voor GEN-treinen

Redactie KW

Bombardier Transportation heeft met Siemens een contract getekend voor de levering in onderaannemening van treinen voor het Gewestelijke ExpressNet (GEN) rond Brussel. Het contract levert voor de Bombardier site in Brugge twee jaar werk op voor 250 mensen, aldus Bombardierwoordvoerder Guy Hendrix.

Het nieuws dat Bombardier en Siemens samen in zee gaan voor de bouw van de GEN-treinen raakte eerder al bekend. Het officiële contract werd echter pas zaterdag ondertekend. Bombardier zal instaan voor de assemblage van een aanzienlijk deel van de “Desiro ML”, een trein met gekoppelde stellen.

Het zou in eerste instantie gaan om 115 treinen. Volgens het bedrijf is er een optie voor een vervolgbestelling van 85 bijkomende treinen.

De bestelling van de 115 treinen is goed voor ongeveer 168 miljoen euro en dekt de inkoop- en fabricageactiviteiten voor het verven, de eindassemblage en het testen van de voertuigen, luidt het. Het bedrag dekt ook de indienststelling bij de eindklant, de NMBS.
De treinen worden gemaakt in de vestiging van Bombardier in Brugge.

De levering is gepland van maart 2012 tot januari 2014. De constructie van de eerste 115 treinen levert voor de Bombardier site in Brugge twee jaar werk op voor 250 mensen, aldus Bombardierwoordvoerder Guy Hendrix. De bijkomende 85 treinen zouden goed zijn voor nog 1,5 jaar meer werk. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier