Bombardier Brugge krijgt fiks aandeel in bouw trams voor De Lijn

Redactie KW

De Brugse vestiging van trambouwer Bombardier krijgt een aandeel in de productie van de bestelling van De Lijn voor Gent en Antwerpen. Dat meldt Steven Bogaert van ACV Metea na een ondernemingsraad. Deze bestelling alleen al biedt werkzekerheid voor 20 à 25 werknemers tot minstens 2018.

Het was al langer bekend dat een deel van de productie van de 48 trams voor Gent en Antwerpen naar Brugge zou gaan. Donderdagochtend kregen de vakbonden tijdens een ondernemingsraad te horen in welke mate Bombardier Brugge betrokken zal worden bij de bouw. Vanaf november 2014 zullen 48 kasten toegeleverd worden naar Brugge, waar dan onder meer de draaistellen worden gemonteerd, de testen zullen uitgevoerd worden en de afname met de klant en de dienst na verkoop van de trams zal gebeuren. Alles samen goed voor een tewerkstelling van 20 à 25 werknemers tot 2018. Indien de optie voor nog eens 40 trams wordt gelicht, kan daar nog 2 jaar bijkomen.

Belgische bestellingen

In Brugge klinkt tevredenheid, al had het ACV liever een groter aandeel gezien om meer zekerheid te geven aan de tramafdeling in Brugge. De directie kon wel meegeven dat er nog bestellingen in de lucht hangen. “Maar voor Bombardier Brugge blijft het van essentieel belang om bestellingen van eigen bodem in te schrijven”, besluit Steven Bogaert.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier