Boetes voor Garwig Houthulst en GST Recycling Ieper

Redactie KW

De correctionele rechtbank in Ieper heeft maandag het afvalverwerkendbedrijf Garwig uit Houthulst en GST Recycling uit Ieper boetes gegeven van in totaal 52.250 euro voor verschillende inbreuken op de milieuwetgeving. De rechter ging niet in op de vraag van het openbaar ministerie om de bedrijven een exploitatieverbod op te leggen.

Het onderzoek door de milieu-inspectie begon na een interne verhuizing binnen de site van het bedrijf in Houthulst. Een buurtcomité verzette zich daartegen en ondernam actie. Op zeker ogenblik kocht het bedrijf een terrein in Ieper om de site in Houthulst te ontlasten. In Ieper werd zusterbedrijf GST Recycling opgericht.

De milieu-inspectie voerde inmiddels verder controles uit, wat resulteerde tot een dagvaarding voor de rechtbank. Er waren tal van beschuldigingen. Zo was er geen veiligheidsrapport, geen afvalstoffenregistratie, te grote hoeveelheid in stock, geurhinder en ongedierte, geen groenscherm zoals vereist…

De rechter vond een aantal milieu-inbreuken bewezen en veroordeelde de firma Garwig tot een boete van 19.250 euro en GST tot 13.750 euro boete. Ook de zaakvoerster en de milieucoördinator-preventieadviseur werden beboet. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier