Boete voor wie blauwe zone Diksmuide negeert vanaf 1 januari 2011

Redactie KW

Vanaf 1 januari 2011 wordt in Diksmuide de blauwe zone ingevoerd. Het stadsbestuur zal de controle van geparkeerde auto’s uitbesteden aan een externe firma. Wie zich niet aan de regels houdt, betaalt vanaf februari volgend jaar 25 euro boete.

Na twee maanden vakantie pikte de Diksmuidse gemeenteraad, voor de gelegenheid voorgezeten door schepen Raf Goemaere (CD&V) ter vervanging van zijn partijgenote Mieke Vanrobaeys, de draad weer op waar ze die op 28 juni heeft laten liggen : bij de blauwe zone. Tijdens de laatste zitting voor de vakantie besliste de raad namelijk om een beperkte blauwe zone in te stellen in het stadscentrum. Met het voorgestelde reglement zullen automobilisten in de blauwe zone maximum twee uur kunnen parkeren als ze hun parkeerschijf gebruiken. Het reglement geldt van 9 tot 17 uur, behalve op zon- en feestdagen en 11 juli, het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

25 euro per overtreding

“Een blauwe zone heeft echter geen zin zonder stok achter de deur”, zegt schepen Vanlerberghe. “Daarom stellen we voor om een retributie van 25 euro te heffen voor wie de parkeerschijf niet gebruikt of de toegemeten tijd overschrijdt.” Het stadsbestuur wil de parkeercontrole en de inning van de retributie uitbesteden aan een externe firma, omdat het de stad ontbreekt aan zowel de expertise als de specifieke apparatuur om accurate vaststellingen te doen, zoals fototoestellen met een GPS-applicatie.

“Mag niet bedoeling zijn kassa te doen rinkelen”

Raadslid Koen Bultinck (Vlaams Belang) kon zich verzoenen met die verklaring, maar waarschuwde dat de controles niet mogen ontaarden in pestgedrag : “Het kan niet alleen de bedoeling zijn om de kassa te doen rinkelen.”

(TVDW)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 3 september 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier