Boete voor portier die identiteitskaart vroeg

Redactie KW

Een portier van de Boccaccio Club in de Langestraat kreeg een boete van 1.250 euro omdat hij identiteitskaarten vroeg aan jongeren die in de dancing binnen wilden. De portier wou controleren of ze meerderjarig waren. Ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken voerden net controles uit op de portierswetgeving in de Langestraat en maakten een pv op.

De controles dateren van enkele weken geleden, maar vorige week kreeg de portier in kwestie, de in het Antwerpse wonende Rooby Smit (30), een boete in de bus. Uitbater van de club is Benny Strouven, ook bekend van de Boccaccio Life in Halen en vroeger als uitbater van de fuifzaal in Hangaar 1. De Limburger woont sinds enige tijd in Oudenburg.

Minderjarigen niet toegelaten

„Toen de ambtenaren van Binnenlandse Zaken in de Boccaccio Club aanwezig waren, dienden zich een groepje jongeren aan die op het eerste zicht minderjarig leken”, vertelt Strouven. „De portier vroeg naar hun identiteitskaart. De jongeren toonden die en daaruit bleek dat ze minderjarig waren. Hij heeft hen dan ook terecht geweigerd. Maar de ambtenaren maakten een pv op en vorige week kreeg de portier een boete van 1.250 euro.”

Elke keer politie bellen?

„Wij mogen geen minderjarigen toelaten in een dancing of er dreigt een sluiting van de zaak. Meer en meer heb je jongeren van 14 die er 18 uitzien. Elke keer als de portier twijfelt, zou hij de politie moeten bellen om te komen vaststellen of ze meerderjarig zijn. Als wij dat zouden doen, dan worden ze bij de politie gegarandeerd zot. Ikzelf als uitbater mag de identiteitskaart van de bezoekers wel vragen en hen desnoods weigeren, maar een gediplomeerde portier mag dit niet.”…

(HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 16 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier