Boete voor man die “illegale doorgang” creëerde voor taverne in Westende

Redactie KW

Een man die op de parkeerstrook voor zijn taverne een illegale doorgang maakte met kegels, beton en verf, moet een boete van 600 euro betalen.

Omdat de 56-jarige Ludo M. van het Middelkerkse gemeentebestuur geen laad- en loszone kreeg voor de keuken van zijn taverne Poseidon in de Noordzeelaan in Westende, besloot hij het heft in eigen handen te nemen. Gewapend met beton en verf creëerde hij eigenhandig een doorgang dwars over de parkeerstrook voor de zaak, die uitgebaat wordt door zijn vrouw. Om er zeker van te zijn dat niemand er nog zou parkeren, verankerde hij twee kegels met beton en vijzen in de grond.

Gefrustreerd door gemeente

Het gemeentebestuur en de politie konden allerminst lachen om de “illegale doorgang”. De brandweer kwam ter plaatse om de kegels te verwijderen en M. kreeg een dagvaarding in de bus. De politierechter veroordeelde de man bij verstek tot een geldboete van 750 euro. Ludo M. tekende echter verzet aan, waardoor de zaak dinsdag opnieuw voor de politierechter kwam. “Mijn cliënt was een beetje gefrustreerd omdat de gemeente zijn verzoek had genegeerd”, verduidelijkte advocaat Samuel Debruyne. “Hij was van plan om die kegels zelf weer te verwijderen, maar kreeg de kans niet. Al na twee dagen kwam de brandweer met veel machtsvertoon ter plaatse.”

Gewapend met beton en verf creëerde hij eigenhandig een doorgang dwars over de parkeerstrook voor de zaak

De rechter toonde echter weinig begrip en richtte zich tot M. “Vindt u dit normaal? Stel dat iedereen dit zou beginnen doen voor zijn deur”, klonk het. Ludo M. probeerde zijn “stunt” tevergeefs goed te praten. “Omdat de geparkeerde wagens voor de deur de bevoorrading van de zaak bemoeilijkten diende ik in 2014 een officiële aanvraag in om een laad- en loszone te creëren, maar men legde dit verzoek gewoonweg naast zich neer. Ik zag geen andere oplossing dan zelf tot de actie over te gaan.” Ludo M. is geen onbekende bij het gerecht en werd in mei veroordeeld voor uitbuitingspraktijken in Poseidon en zijn andere horecazaak Focus aan de Koning Ridderdijk in Westende. De rechter gaf hem toen achttien maanden effectieve celstraf en een jaar beroepsverbod. Bovendien liet hij de beide zaken voor een jaar sluiten. De politierechter toonde zich vandaag milder en gaf de man een geldboete van 600 euro, 150 euro minder dus dan de eerste boete.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier