Boeren uit Knokke protesteren mee tegen ontpoldering in Zeeland

Redactie KW

Een delegatie van een tiental boeren uit Knokke-Heist heeft zich zaterdag aangesloten bij het landbouwprotest in Zeeland. Daar kwamen massaal veel landbouwers op straat om te protesteren tegen de ontpoldering van de Hedwigepolder ter compensatie van de verdieping van de Westerschelde. De boeren uit Knokke en Sluis vrezen dat Vlaanderen op termijn de Willem Leopoldpolder gaat ontpolderen om Het Zwin van de verzanding te redden.

“In Zeeland zal het moeilijk zijn om de ontpoldering nog tegen te houden”, zegt Jan Vandepitte, een van de deelnemende uit Knokke. “In de Zwinregio hopen we dat de plannen nog worden herzien. Er zijn nog verschillende studies lopende. Volgens onze resultaten zal de ontpoldering van de Willem Leopoldpolder tot een verzilting van alle landbouwgronden in de omgeving leiden. En daarenboven zal de verzanding niet worden tegengegaan.”

De karavaan landbouwtractoren uit Sluis en Knokke-Heist trok eerst naar Breskens en dan verder naar Perkpolder. Bij de start werden meer dan vijftig tractoren geteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier