Boer uit Sint-Eloois-Winkel krijgt dagelijks te maken met fruitdieven

Redactie KW

Moeskopperij, het stelen van fruit, groenten en gewassen rechtstreeks van het veld, is van alle tijden. Vroeger was dat wel strafbaar, maar sinds 2005 is dit uit het strafwetboek gehaald. Fruitteler Peter D’Hondt van de Fruithoeve in Sint-Eloois-Winkel is het daar zeker niet mee eens.

“Ik klaagde dit feit aan bij burgemeester Bart Dochy,” aldus Peter, “en deze zei dat er wel een oplossing voor dit probleem was. Men zou in Ledegem bezig zijn om het politiereglement te herschrijven en moeskopperij zou erin opgenomen worden. Dit zou kunnen bestraft worden via de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS).”

“Dagelijks wordt er bij ons fruit gestolen”, klinkt het. En fruit wordt gestolen op vele manieren. Er zijn de studenten, maar daar maalt Peter niet zo om. “Erger is de ietwat meer georganiseerde diefstal. Men wacht tot we met onze tractor wegrijden en daarna is men er als de kippen bij om in de boomgaard te lopen. Ik heb al geweten dat vader en zoon samen op stap waren en de zoon de opdracht kreeg om te stelen. We kunnen ons fruit ook niet dag en nacht bewaken.”

(LDE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem en Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier