Boer Frederik Dewagtere en Eline zijn uit elkaar

Redactie KW

Voor boer Frederik Dewagtere was 2008 op zijn minst een speciaal jaar te noemen. Zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw bezorgde hem meer mediabelangstelling dan hem lief was. Al bij al vond hij het een fantastische ervaring, een nieuwe wereld ging voor hem open.

We vinden ‘boer’ Frederik in zijn normale doen op de boerderij van zijn ouders. Zijn leven, zeg maar. De hele heisa rond het bekende TV-programma is achter de rug, en daar is hij niet rouwig om. Toch is hij blij dat hij er aan deelnam?: „Ik heb mij goed geamuseerd en veel ervaringen op gedaan. Ik was nogal gesloten van karakter en door het programma ben ik toch veel opener geworden.”

Hoe kijk je daar nu op terug??

„Het was een druk jaar, drukker dan anders, maar ook positief. Alle stress van de opnames is van me afgevallen. Ook de reacties zwakken nu wat af. Toen het programma op televisie liep, vroegen de mensen me voortdurend uit. Ze wilden altijd weten wat er de volgende week in het programma zou gebeuren. Na een tijd ben je dat wel beu. Vandaag is het minder hectisch en ook leuker, maar ik heb geen spijt. Ik ben blij dat ik me heb ingeschreven. Ik heb fantastische mensen leren kennen. En ook met de meisjes kan ik nu gemakkelijker contact maken. Eigenlijk zoeken ze nu zelf contact door mijn bekende kop.”

Hoe gaat het met Eline??

„Eline is een prachtig meisje en er bloeide wel wat tussen ons maar wij komen uit twee totaal verschillende werelden. Uiteindelijk bleek dat niet te combineren. De tegenstelling tussen een boerenjongen en een stadsmeisje was blijkbaar te groot. Daarom hebben wij besloten aan onze relatie een einde te maken. Dat neemt niet weg dat we elkaar nog geregeld zien. We zijn niet in ruzie uit elkaar maar het paste gewoon niet. We blijven wel vrienden. Ik heb met Eline heel leuke momenten gehad, onze reis naar Kroatië was een echt hoogtepunt. Dat het nu uit is, dat is tussen Eline en ik, daar heeft niemand iets mee te maken.”

Was Boer zoekt Vrouw voor jou een positieve ervaring??

„Zeker weten. Ik weet nog altijd niet hoe ik met een meisje moet omgaan (lacht). Maar ik heb wel een beetje geleerd hoe een vrouw in elkaar zit. Je moet ze aandacht geven. Toen de drie dames vijf dagen bij me kwamen logeren, was ik heel zenuwachtig. Ik kende ze niet goed en wist niet wat te verwachten of hoe me te gedragen. Het programma heeft me zelfzekerder gemaakt. Nu vind ik het gemakkelijk om te praten met onbekenden, vroeger niet. Dat ik socialer ben geworden, is voor mij het beste resultaat. Meisjes vragen mij nu zelfs een handtekening te zetten in hun decolleté.”

Wat zijn je plannen voor 2009??

„Een nieuw kot voor onze zeugen. Maar je bedoelt wel iets anders. Goh, ik weet het niet. Gewoon voortdoen en het gewonnen zelfvertrouwen verder uitbouwen. Misschien ontmoet ik wel iemand waarmee het wel klikt. Ik weet nu hoe het moet.”

(Geert Deceuninck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier