Boekverbranding of stemmingmakerij in Brugge ?

Redactie KW

De Brugse burgemeester Renaat Landuyt kreeg het van de oppositie zwaar te verduren tijdens de gemeenteraadszitting dinsdagavond. Hij zou een tentoonstelling in de openbare bibliotheek gecensureerd hebben omdat de gewezen adjunct-stadssecretaris Dirk Michiels eraan meewerkt.

Boekverbranding. Zo noemde oppositieraadslid Ann Soete (N-VA) de handelswijze van Renaat Landuyt. Mercedes Van Volcem (Open VLD) zei : “Het is hoog tijd. Niet om af te treden, maar wel om u te herpakken.”

Aanleiding van de politieke herrie was een e-mail die Dirk Michiels, niet de beste vriend van de burgemeester, stuurde naar alle Brugse gemeenteraadsleden. Daarin hekelt hij het feit dat de burgemeester vorige week in het schepencollege een dossier van de bib rond Erfgoeddag uitstelde.

Renaat Landuyt (SP.a) noemt die kritiek stemmingmakerij en een zoveelste rondje burgemeester bashen : “De expo met de Brugse reisgidsen van Dirk Michiels is goedgekeurd. De tentoonstelling stat zelfs al aangekondigd in het cultuurmagazine Exit. Ik let wel op de stadscenten en heb vragen bij een extra receptie en drukkosten voor een boekje van de bib. Het financieel dossier is voor verder onderzoek enkel uitgesteld, niet afgewezen.

De Brugse burgemeester had naar aanleiding van die affaire wel oor voor een suggestie van raadslid Sammy Roelant (Groen) : een gemeentelijk statuut voor Brugse klokkenluiders.

(SVK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier