Boekhoudster moet 300.000 euro verduisterd geld terugbetalen

Redactie KW

Een vrouw van 46 uit Gistel is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan de helft met uitstel, en een geldboete van 18.700 euro. De vrouw verduisterde via haar zelfstandige boekhoudersvennootschap heel wat geld van haar klanten. Ze moet de gedupeerden zowat 300.000 euro terugbetalen.

De vrouw heeft in verschillende jaren al een rijke geschiedenis van oplichting. Haar eerste boekhoudersbedrijf ging failliet waarna ze het volledige actief en de boekhouding vakkundig verduisterde. Zo kon ze enkele stinkende potjes bedekt houden.

Daarna richtte ze een tweede vennootschap op, zij het op naam van haar vader. Ze kreeg de controle over de boekhouding van een gietijzerbedrijf in Zedelgem maar begon vrijwel meteen met het frauderen van facturen. Verschillende grote bedragen sluisde ze door naar haar eigen rekening. Een klein jaar later kregen de eigenaars van het bedrijf argwaan toen een leverancier klaagde over het uitblijven van de betaling van een factuur. Toen de boekhouding nagekeken werd, bleek dat de vrouw hen liefst 275.000 euro afhandig had gemaakt.

Ook drie andere gedupeerden krijgen geld terug van de vrouw, van wie één iemand wegens verduistering van facturen. De twee anderen krijgen geld terug omdat ze een wagen verkochten aan de vrouw, maar er nooit een cent van zagen. De vrouw zit sinds de feiten in de cel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier