Boekhoudster Huize Zonnelied in Ieper aangehouden voor verduistering

Redactie KW

De Ieperse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Ieperse vrouw aangehouden voor het verduisteren van 58.000 euro van de vzw Huize Zonnelied. De vrouw heeft vorig jaar het geld van de rekening van het rust-en zorgcentrum op twee dagen tijd versast naar haar rekening.

De aangehouden Ieperse vrouw werkte als boekhoudster en als verantwoordelijke voor de administratie van het rust- en zorgcentrum Huize Zonnelied. De zaak ging aan het rollen toen de bank bij de verplichte aangiften van geldtransacties een onregelmatigheid in het geldverkeer van de vrouw opmerkte. De cel voor financiële informatieverwerking onderzocht de transacties en bracht uiteindelijk het parket van Ieper op de hoogte.

58.000 euro

Uit het onderzoek bleek dat de vrouw eind juli vorig jaar op een dag bijna 33.000 euro van de vzw Huize Zonnelied naar haar eigen rekening overschreef en daags daarop ruim 25.000 euro op die manier versaste. Ze gebruikte daarbij valse facturen en attesten.

Bekentenis

Het parket liet een huiszoeking uitvoeren bij de vrouw thuis en in Huize Zonnelied. De vrouw bekende onmiddellijk. Ze werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die haar onmiddellijk liet aanhouden. Op die manier willen de onderzoekers vermijden dat er bewijsmateriaal zou worden verduisterd. Het parket onderzoekt of er nog meer van dat soort transacties gebeurden.

(JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 18 juni 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier