Boek van bakker Kris Goegebeur uit Roeselare is beste dessertboek ter wereld

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het boek ‘Patisserie met fruit’ heeft goud gewonnen en is verkozen tot het beste dessertboek van de wereld tijdens de World Cook Book Awards in het Louvre in Parijs.

“Eind 2012 kreeg ik opeens bericht dat ‘Patisserie met fruit’ op een longlist werd geplaatst van een internationale boekenorganisatie, die wereldwijd alle kookboeken screent en de beste boeken met een trofee bekroont. In januari kreeg ik te horen dat ik samen met drie andere boeken op de shortlist in de categorie ‘Beste professionele dessertboek’ ben terecht gekomen”, zei Kris Goegebeur onlangs nog in Krant van West-Vlaanderen. En die prijs heeft hij nu dus gewonnen.

Opvolger

“Er kan wellicht een opvolger van het laatste boek komen”, verklapte Kris ook al. “We hebben al nagedacht en gesproken over ‘Patisserie met noten’, maar dat is pas nadat de bakkerij is verkocht en het een beetje rustiger is geworden voor ons.”

(PS/FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier