Boek over Vande Lanotte genomineerd voor onderzoeksjournalistieke prijs

© BELGA
Redactie KW

Het boek ‘De keizer van Oostende’ is samen met de artikelenreeks ‘Het ACW-dossier’ uit De Morgen en de Panorama-reportage ‘De gestoorde procedure’ genomineerd voor De Loep 2013.

De Nederlands-Vlaamse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) reikt al voor de tiende keer prijzen uit. Er waren 109 aanmeldingen, het hoogste aantal ooit. De winnaars worden op 15 november bekendgemaakt op de jaarlijkse VVOJ-conferentie.

De keizer

Twee Vlaamse werkstukken zijn genomineerd in de categorie ‘tekstuele producties’. Het gaat om het felbesproken boek ‘De keizer van Oostende’, over de bestuursstijl van Johan Vandelanotte, dat de VRT-journalisten Wim Van den Eynde en Luc Pauwels in hun vrije tijd schreven en de artikelenreeks ‘Het ACW-dossier’ van De Morgen-journalisten Martin Buxant en Steven Samyn. Zij onthulden hoe het ACW gebruik maakte van fiscale mogelijkheden die het zelf openbaar bestreed.

Ook Caroline Van den Berghe genomineerd

In de categorie ‘audiovisuele productie’ wordt alweer een Panorama-reportage genomineerd, meer bepaald “De gestoorde procedure” van Dirk Leestmans en Caroline Van den Berghe. Zij brachten het verhaal rond de dood van Jonathan Jacobs in een Antwerpse politiecel aan het licht.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier