Boek ‘Koninginnen aan de Noordzee’ voorgesteld in Oostende

Redactie KW

In cultureel centrum De Grote Post werd zaterdag het boek ‘Koninginnen aan de Noordzee’ van onder meer auteurs Ben de Pater en Tom Sintobin voorgesteld.

In het werk onder redactie van Ben de Pater en Tom Sintobin wordt de merkwaardig opvallende evolutie van de kuuroorden en latere badsteden Scheveningen en Oostende uitgetekend. Naast de klassieke infrastructuur als dijk, pier of staketsel en kursaal of Kurhaus wordt ook de opgang geschetst van de prille fotografie als souvenir aan het verblijf aan zee. Alsook de nieuwe modetrends geboren uit de dijkwandelingen, het baden in zee, het mondaine leven in de grand hotels en het bezoek aan de bals en optredens in het kursaal.

Verder lees je er ook hoe de gasten rond 1900 een dag aan zee doorbrachten en of ook de gewone man of vrouw er terecht kon. Het boek is te koop voor 25 euro bij de cultuurdienst van de stad en in boekhandel Corman.

We zien op de foto v.l.n.r. Virginie Michils (cultuurdienst Oostende) en de auteurs Annelies Cousserier, Ben de Pater, Karen Van Godtsenhoven en Tom Sintobin.

(ML, foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier