Boek eert renner Marcel Kint

24/01/11 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Bron: Kw

Marcel Kint, de langst regerende wereldkampioen ooit.' Dat is de titel van het net verschenen boek over wielrenner Marcel Kint, die zo'n zestig jaar geleden een punt zette achter een rijkgevulde carrière. Maar de verdiende aandacht daarvoor kwam er lange tijd niet. Ondanks een wereldtitel, etappezeges in de Tour en een zege in Parijs-Roubaix. Nochtans behoort Kint, die in 2002 op 88-jarige leeftijd stierf, tot de top van de Belgische wielersport. En het had nog beter kunnen zijn, zonder de Tweede Wereldoorlog die z'n loopbaan abrupt dwarsboomde.

"Het idee komt een beetje uit trots ten opzichte van mijn grootvader," zegt kleinzoon Marniek Kint. "Die was toen wij jong waren heel stil over zijn koersverleden. En ja, je wordt nieuwsgierig, je wordt ouder, je denkt meer na over het leven. Dan zeg je van, tiens, mijn grootvader was wielrenner. Even zoeken in de geschiedenisboeken. Je vindt daar niets over. Da...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!