Boek belicht abdijleven in Westvleteren

Redactie KW

Het scheelde niet veel of de monniken van Westvleteren stonden bekend voor hun fijne chocolade. Eind 19de eeuw wilde de abdij immers een chocolaterie opstarten. Dat is één van de vele anecdotes die je in het boek “De Abdij van Westvleteren” kan lezen. Het boek bestaat uit drie delen en is in de abdij voorgesteld.

Het driedelig boek is het resultaat van vier jaar hard werken. Broeder Johannes nam als archivaris het historische deel voor zijn rekening. Hij koos voor een thematische invalshoek. Uitgangspunt van het boek was wat de lezer vandaag zou kunnen boeien.

De broeders van de Sint-Sixtusabdij kozen ervoor om de huidige generatie monniken niet aan bod te laten komen. Maar er valt heel wat tussen de regels te lezen. Zoals over het geval Roger Vangheluwe. De vele originele foto’s van persfotograaf Michel Vanneuville maken van deze uitgave iets speciaals. Het boek is een uitgave van het Davidsfonds

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Boek belicht abdijleven in Westvleteren

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier