Boegbeeld van Vlaamse Volksbeweging Marc Vanhecke overleden

Redactie KW

Op woensdag 15 juni overleed Marc Vanhecke in Oostende. Vanhecke was vooral bekend als voorvechter van de Vlaamse volksbeweging en zetelde twaalf jaar voor de Volksunie in de Oostendse gemeenteraad. Hij was ook 35 jaar lang leraar economie aan het Oostendse Onze-Lieve-Vrouwecollege.

Marc Vanhecke overleed op 89-jarige leeftijd in Oostende. Hij werd geboren in Oudenburg op 26 november 1921. Hij was licentiaat in de Economie en maakte 35 jaar lang de leerlingen van OLVO wegwijs in de beginselen van de economie. Hij doceerde ook aan het Vormingsinstituut in Oostende en was gewestsecretaris van NCMW, het huidige Unizo.

Marc Vanhecke is echter vooral bekend als voorvechter en stichter van de Vlaamse Volksbeweging in Oostende. Hij zetelde twaalf jaar voor de Volksunie in de Oostendse gemeenteraad en werd vereremerkt met de Orde van de Golden Sporen. “Mijn vader is altijd een wijs en gedreven persoon geweest, tot hij drie jaar geleden getroffen werd door een hersentrombose, die hem blind maakte. Ondanks deze zware handicap bleef hij in alles geïnteresseerd en moest ik hem artikels uit de krant of de Knack voorlezen”, vertelt zoon Joris.

Er wordt afscheid genomen van Marc Vanhecke op zaterdag 18 juni om 11.30 uur in de parochiekerk Sint-Jozef in Oostende.

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier