Blondelle stelt nieuw liedrecital voor in stadsschouwburg

Redactie KW

Thomas Blondelle heeft in de Brugse stadsschouwburg zijn nieuw liedrecital voorgesteld.

De Bruggeling leverde dit voorjaar met zijn tweede plaats in de prestigieuze Koningin Elizabethwedstrijd een topprestatie. Met zijn concert bewees de tenor dat hij naast opera’s en oratoria zich ook thuis voelt in het moeilijke genre van de liedkunst.

Met een Duitse pianist aan het klavier brengt Thomas Blondelle een overzicht van zijn selectie kunstliederen. De Bruggeling stelde een bundel samen met het beste van het Duitse, Franse en Italiaanse kunstlied. Daarmee wil hij dit wat vergeten genre van onder het stof halen.

“Ik probeer vanavond wat van alles te brengen”, zegt Thomas Blondelle. “Het zijn publieksvriendelijke Italiaanse liederen die je als publiek graag zou willen meezingen. Maar ook wel enkele taaiere stukken die wat inspanning vragen van de luisteraars. Het is aan mij om dat goed te verkopen”.

Blondelle beschikt over een fantastische stem. Hij startte zijn opleiding aan het Brugse conservatorium. Zijn succes van nu is onder meer te danken aan die goeie basis. Hoe dan ook optreden in zijn eigen stad blijft iets bijzonders. “Mijn lerares woont nog altijd in Brugge. Ik keer nog altijd naar hier terug voor zangles. Het is wel speciaals om voor eigen publiek te zingen. Het is een stuk intiemer dan in de grote buitenlandse zalen. Het zijn mensen van hier en het is ook speciaal om voor hen een programma samen te stellen”, klinkt het bij Blondelle.

Sinds mei, toen Thomas Blondelle de tweede plaats haalde in de Koningin Elizabethwedstrijd zit zijn concertagenda vol. Vanavond staat Thomas Blondelle in Berlijn op het podium. Daarna vertrekt hij naar Tokio voor de Aziatische première van zijn liedrecital.(BV/SG)

Meer nieuws vanavond op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier