Bloemencorso sluit toeristisch seizoen af in Blankenberge

Redactie KW

Het is al 115 jaar een traditie dat de bloemenstoet eind augustus het toeristisch seizoen afsluit. Telkens weer het werk van heel wat vrijwilligers.

De wagenbouwers hebben voor deze editie extra hun best gedaan. Het is een bloemencorso met een hoge spektakelwaarde. Dit jaar staat alles in het teken van de musical. De Blankenbergse groep De Strandblomme zet bijvoorbeeld het verhaal van Mary Poppins in de bloemen. Luc Cocquyt: “We hebben dit jaar de grootste wagen gebouwd met 135.000 dahlia’s. Ik denk dat we één van de weinigen zijn die werkelijk zo veel bloemen op 1 praalwagen plaatsen.”

Unesco

De traditie van bloemenstoet startte ruim een eeuw geleden om de toeristen te bedanken die Blankenberge als vakantiebestemming kiezen. De Blankenbergse corso staat intussen op de inventaris van Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Maar de organisatoren willen ook graag een plaats krijgen op de Unesco Wereldlijst van Immaterieel erfgoed. Daarmee zou de corso in de toekomst naast het carnaval van Aalst en de Brugse Heilig Bloedprocessie kunnen prijken.

(BV/BS)

Bloemencorso sluit toeristisch seizoen af in Blankenberge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier