Bloedsporen van vermoorde Caroline Vyncke bij Waalse buurman

© Foto RSW
Redactie KW

De speurders van het Kortrijkse parket spitsten het onderzoek in verband met de moord op Caroline Vyncke de jongste weken toe op de Waal Thomas C. Hij woont in dezelfde straat als het slachtoffer in Moorsele. Het resultaat bleef niet uit en werpt een nieuw licht op de affaire.

Begin deze maand viel het gerecht binnen in de woning van Thomas C. (26) in de Rozenstraat in Moorsele. Tijdens de huiszoeking vonden de speurders een knipmes met bloedsporen van Caroline Vyncke (42). Ook op een zetel en lavabo is bloed aangetroffen.

Horloge van slachtoffer

Het onderzoek of het bloed afkomstig is van het slachtoffer is nog niet afgerond. Tijdens dezelfde huiszoeking is voorts een horloge aangetroffen, waarvan een getuige bevestigt dat het van het slachtoffer was. Ook de gsm van Caroline Vyncke zou er gevonden zijn.

Thomas C. is hierover verhoord. Hij is niet aangehouden. De man is afkomstig van de streek van Doornik. Hij woont al enkele jaren in Moorsele. Thomas C. kwam al eerder in aanraking met het gerecht en heeft een zwaar drugsverleden, onder meer als dealer.

Leugendetector

De man onderging intussen een onderzoek door een leugendetector. Verder onderzoek moet duidelijk maken of Thomas C. de vermoedelijke mededader is of dat hij effectief meehielp met de moord.

Caroline Vyncke werd op 8 februari in haar woning door haar ex-vriend Geert C. van kant gemaakt. De man dumpte nadien het lijk in het domein Groen Lint. Speurders vonden in de volgende weken stukken van het kapot gezaagde stoffelijk overschot. Geert V. houdt vol dat hij niet weet wat er nadien met het lijk gebeurde.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier