Blindenwandeling met miniaturen Roeselaarse monumenten voorgesteld

Redactie KW

Zaterdag 22 september werd de miniaturenwandeling van Kiwanis Roeselare 1 officieel ingehuldigd. Een voorstelling in mineur want in de nacht van vrijdag op zaterdag gingen dieven aan de haal met een van de miniaturen tegenover het infocentrum. Het werk werd gelukkig snel teruggevonden.

De miniaturenwandeling is een primeur voor Europa en brengt zeven verschillende monumenten in het centrum van Roeselare in beeld voor blinden en slechtzienden. Bij iedere miniatuur staat er een korte uitleg in braille. Ook mensen zonder een beperking kunnen de wandeling doen en zo enkele monumenten zoals het stadhuis, Klein Seminarie of het praalgraf van Albrecht Rodenbach ontdekken.

Mineur

Maar vrijdagnacht werd er dus al eentje gestolen. De miniatuur stelde het oude postgebouw in de Ooststraat voor. “Vrijdagnamiddag werd de miniatuur geplaatst en vast gemaakt met onder andere lijm”, vertelt kunstenaar Isidoor Goddeeris. “Het werk weegt 40 à 50 kilogram en is uit brons gemaakt. De lijm was nog niet voldoende droog waardoor het nog mogelijk was om mits veel kracht de miniatuur los te maken. Ik vermoed niet dat de diefstal omwille van het brons gebeurd is, ik denk eerder aan vandalen.”

Ondertussen werd de miniatuur aan het einde van de Ooststraat gevonden.

Blindenwandeling met miniaturen Roeselaarse monumenten voorgesteld

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare en in het nieuws op Focus en WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier