Blinde en slechtziende kinderen leven zich uit op zeestage in Oostende

Redactie KW

Zestien blinde en slechtziende kinderen tussen 6 en 12 jaar beleefden afgelopen week een onvergetelijke tijd in Oostende.

De Brailleliga organiseert jaarlijks tijdens de eerste week van juli een vierdaagse zeestage voor blinde en slechtziende kinderen tussen 6 en 12 jaar. De afgelopen vier dagen waren acht Franstalige en acht Nederlandstalige kinderen te gast in Oostende. Onder begeleiding van gespecialiseerde begeleiders en therapeuten van de Brailleliga konden ze ravotten op het strand, zandkastelen bouwen, dolfijnen aaien in Boudewijn Seapark en een brandweerkazerne bezoeken.

De zeestage werd gisteren afgesloten met gocarts op het verkeerspark van het Koninginnehof in het Maria Hendrikapark. “Op de gocart rijden gaat redelijk vlot. Ook op mijn school zijn er vier gocarts ter beschikking en daar rijden we zelfs op twee wielen. We botsen wel soms eens, maar ongelukken zijn er nog niet gebeurd”, zegt de negenjarige Tibo die volledig blind is. “Van mij mocht de zeestage nog enkele dagen langer duren. Ik heb een fantastische tijd gehad.”

De zeestage werd afgesloten met een etentje, de uitreiking van het kampdiploma en de overhandiging van de cheque van Klasseslagers. De slagerijketen zamelde tijdens de Antwerp 10 Miles een bedrag in om de zeestage te helpen financieren.

(DJ-foto DJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier