Blijvende commotie over aanwezigheid op huwelijksjubilea

Redactie KW

Het al dan niet uitnodigen van alle gemeenteraadsleden naar de huldigingen van de huwelijksjubilea draait uit op een soap. Na vorige week Visie reageert nu ook Pro, de andere oppositiepartij. De bevoegde schepen Christiane Vandenbussche wil de ‘serene sfeer’ bewaren.

“Dat is voor ons een brug te ver”, reageert voorzitter Bart De Koning van PRO. “We hebben van de meerderheid geen lessen te krijgen op het vlak van sereniteit en zeker niet van schepen Vandenbussche. Onze gemeenteraadsleden zijn op de hoogte van hun dossiers en debatteren daarover op een serene manier tijdens de gemeenteraad. Dit kan niet gezegd worden van schepen Vandenbussche. Indien ze al aanwezig is, geeft ze geen blijk van enige dossierkennis. Integendeel, ze probeert zich te redden met smakeloze ‘oneliners’.”

“Ik wens er de nadruk op te leggen dat de viering van de huwelijksjubilea mijn bevoegdheid is en dat het mij dan ook vrij staat om het verloop ervan samen met schepen van Informatie Rik Bekaert te bepalen”, reageert schepen Christiane Vandenbussche. “We wensen dat deze viering in alle sereniteit verloopt en niet ontaardt zoals dat nogal dikwijls gebeurt in de raadszittingen. Deze huldiging is immers een waardering voor de trouw die de jubilarissen elkaar betonen. De jubilarissen – en dat zijn er heel wat – die samen met hun kinderen en kleinkinderen wel naar die huldiging komen, zijn echt opgezet met de manier waarop we die trouwe paren ontvangen. Dat wordt bewezen door de vele positieve reacties die we achteraf mogen ontvangen.” (EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier