Blijf lachen, uw interpellatie wordt gefilmd

Redactie KW

Als het van schepen van communicatie Frederic Devos (Open VLD) afhangt kan iedereen straks de gemeenteraad via livestreaming meevolgen op het internet. Wie het woord neemt, wordt zelfs in close-up genomen…

In de raadszaal zal een camera geïnstalleerd worden om de totaliteit van de aanwezige raadsleden of aanwezigen bij andere manifestaties in beeld te brengen. Wanneer een raadslid of spreker bij een debat, colloquium het woord wenst te nemen en op het knopje van zijn micro duwt, wordt hij close in beeld genomen, zo ook voor de burgemeester en de voorzitter van de gemeenteraad of debatleider.

„De beelden en gesprekken zullen ook gearchiveerd worden, om eventueel later bij discussies te kunnen worden aangewend. Dit gebeurde vroeger ook in het oude gemeentehuis, met een opnametape”, voegt burgemeester Marc Vanden Bussche (LDD) er aan toe.

Raadslid Albert Serpieters (CD&V) staat positief tegenover dit project. „Zo zullen ook onze interventies duidelijker in beeld en aan bod komen.” Jos Boons (Vlaams Belang) is ook voorstander van deze audiovisuele aanpak, maar vreest dat de debatten te langdradig zullen worden.

(CJK)#

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier