Blijde verwachtingen in Bellewaerde

Redactie KW

Het worden drukke tijden voor Bellewaerde Park. Daar verwachten ze twee girafjes en een zebra.

Voor het eerst zijn er 3 dieren op hetzelfde moment zwanger. Aan de hand van een mestonderzoek hebben de verzorgers kunnen vaststellen dat zowel Rothschild giraf Simone als Ghonda zwanger zijn. Een primeur voor Bellewaerde Park en een opsteker in het kader van het Europees kweekprogramma voor bedreigde diersoorten, want in het wild leven maar 650 exemplaren van de diersoort.

Complex

Een bevalling bij een giraf is steeds een complexe onderneming. Zo heeft de dierenarts vastgesteld dat Ghonda een zeer smal bekken heeft en er hierdoor complicaties kunnen optreden. Daarnaast waren er reeds in het verleden een aantal moeilijkheden met Simone, die weigerde haar jongen te laten drinken. Op basis van huidige analyses en inschattingen worden de babygirafjes in het voorjaar verwacht.

Zebra

Om de verrassing helemaal compleet te maken, verwacht één van de Grant Zebra’s een kleine babyzebra. Afgelopen weken veranderde de buik van mama Amber drastisch en werd deze peervormig wat wijst op een zwangerschap. Het zou de eerste keer dat in Bellewaerde een babyzebra geborden wordt.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier