Blauwhelm laat het leven in Libanon

Een Belgische blauwhelm van 35 uit Poelkapelle is woensdagmorgen om het leven gekomen bij een ontmijningsoperatie in het zuiden van Libanon
Redactie KW

Een Belgische blauwhelm, 35 jaar oud en afkomstig uit Poelkapelle, is woensdagmorgen om het leven gekomen bij een ontmijningsoperatie in het zuiden van Libanon. Dat is uit militaire bron vernomen. Het gaat om een lid van DOVO uit Poelkapelle.

De Belgische blauwhelm van 35 uit Poelkapelle is woensdagmorgen omgekomen bij een ontmijningsoperatie in het zuiden van Libanon. De man van 35 is gehuwd en heeft twee kinderen. Dat heeft Defensie woensdagnamiddag laten weten.

Hij werd om 11.26 uur het slachtoffer van een ongeval met submunitie die afgevuurd is door multiraketwerpers. De submunitie was dinsdag ontdekt in een veld door een herder. Tijdens een operatie om het springtuig onschadelijk te maken, is de submunitie ontploft. De precieze

omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. Daarvoor wordt een onderzoeksteam ter plaatse gestuurd.

De man was sinds begin juni in Libanon. Het was zijn eerste buitenlandse operatie maar hij had in België heel wat ervaring opgedaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier