Blauwe zone wordt beperkt aangepast

Redactie KW

Na de kritiek uit verschillende hoeken op het nieuwe parkeerbeleid werkt het stadsbestuur een ontwerp uit dat een aantal versoepelingen inhoudt. “We gaan zeker niet over het ijs van één nacht”, bevestigt burgemeester Luc Martens. “Er is geen sprake van een lineaire verlenging van de parkeertijd in de blauwe zone, wel van aanpassingen in bepaalde straten.”

„Er was onder meer overleg met de vzw Centrumstraten, die nu verder in kaart brengt in welke straten die twee uur blauwe zone voor problemen zorgt”, aldus de burgemeester. Binnen enkele maanden komt er wellicht een uitbreiding van die blauwe zone (van 2 naar 3 uur?) in een beperkt aantal straten.

Specifieke doelgroepen

Er werden ook oplossingen gezocht voor specifieke doelgroepen. Zo worden op de parking De Spil twee plaatsen voor huisartsen ter hoogte van de wachtpost in de Hippoliet Spilleboutdreef gereserveerd. Voor het Barnum-personeel is ook een oplossing in de maak. Het personeel zou gratis aan de gevelzijde van de school kunnen parkeren (voorlopig tot aan de zomervakantie, mits voorlegging van de officiële lerarenkaart).

(LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 9 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier