Blauwe Kruis in Brugge maakt 13 katten af, dieren kerngezond volgens eigenaar

Redactie KW

Ivan Van Poucke dient klacht in tegen het Blauwe Kruis in Brugge omdat die dertien van zijn katten heeft afgemaakt.

Ivan Van Poucke is pas verhuisd uit Ruiselede. De man moest zijn dieren nog ophalen op zijn oud adres, maar kreeg nooit de kans. Volgens de dierenbescherming waren de dieren verwaarloosd en ziek, weet Het Laatste Nieuws.

Ivan heeft al vijf jaar zeventien katten in een groot hok in zijn tuin. “Die kon ik echter niet meteen meenemen, maar ik liet aan de vader van de huiseigenaar weten dat ik ze binnen de twee weken zou komen halen”, zegt Ivan. “Wat die man toen gedaan heeft, weet ik niet. Vermoedelijk is hij naar de burgemeester gestapt om te vragen hoe hij van de katten af kon en heeft zij daarna de opdracht gegeven aan het Blauwe Kruis om mijn katten op te halen en te laten afmaken.”

25 euro per afgemaakte kat

“De dierenbescherming is wettelijk verplicht de dieren drie dagen levend bij te houden en de eigenaar te zoeken. Ik kan nog begrijpen dat de huisbaas die katten liever kwijt was, maar dat het Blauwe Kruis ze zomaar afmaakt vind ik er ver over. Zij zeggen dat mijn poezen geen kans meer hadden om te overleven, maar ik weet wel beter. Zij krijgen 25 euro per afgemaakte kat. Ze steken het geld liever in hun zakken dan dat ze de eigenaar zoeken.”

Poezen waren verwaarloosd

“De burgemeester heeft ons die opdracht gegeven en de eigenaar was niet bereikbaar”, reageert voorzitter Johan Schoutteet. “Van een klacht heb ik voorlopig nog niets vernomen, maar ik heb geen schrik. Die man heeft geluk dat wij geen klacht indienen. Zijn poezen waren doodziek en verwaarloosd. Dat heeft een dierenarts zelf vastgesteld. Uit bescherming voor onze andere dieren konden we niet anders dan ze afmaken”, aldus nog Johan Schoutteet.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier